Het duurzame alternatief
Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?
·45 minRijst en 't rode licht
Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.
·44 minDe vis wordt duur betaald
Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?
·43 minGarnalen in het chloor
Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?
·44 minKip, het meest 'mishandelde' stukje vlees
Onze vijf amateurkoks gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?
·44 minFastfood en takeaways
Vijf foodies worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren.
·45 min
Sluit je aan
Gratis inloggen
Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.
Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.
Hulp nodig?
Check de veelgestelde vragen.

Gefileerd
Nu te zien op NPO Start