Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Gefileerd

Nu te zien op NPO Start

  • Het duurzame alternatief

    Het duurzame alternatief

    Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?

    ·45 min
  • Rijst en 't rode licht

    Rijst en 't rode licht

    Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.

    ·44 min
  • De vis wordt duur betaald

    De vis wordt duur betaald

    Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?

    ·43 min
  • Garnalen in het chloor

    Garnalen in het chloor

    Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?

    ·44 min
  • Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

    Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

    Onze vijf amateurkoks gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?

    ·44 min
  • Fastfood en takeaways

    Fastfood en takeaways

    Vijf foodies worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren.

    ·45 min

6 /6