Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept: Baba Ganoush

3 september 2021 · 13:40

Update: 14 november 2024 · 15:24

In de nieuwe Jodcast bespreken Esther Porcelijn en Esther Erwteman het bekende gerecht Baba Ganoush. Esther Erwteman gebruikt hierbij haar eigen kookboek Nosh

Ingrediënten

aubergines - 3 grote
knoflook - 1 teen
tahini - 75 ml
citroen - sap
fijngehakte peterselie - 40 gram
granaatappelpitjes
olijfolie
Maldon-zout
                                                         

Bereidingswijze

Blaker de aubergines. Pers tijdens het blakeren de knoflook en meng deze met tahini en citroensap tot een mooi romig geheel. Je zult merken dat de tahini eerst gaat schiften, maar blijf goed roeren, dan komt het goed. Blijft het citroen-tahinimengsel toch te dik en wordt hij niet romig, voeg dan een scheutje water toe.
                       
Nu heb je twee mogelijkheden

  • Optie 1: serveer als voorgerecht of hoofdgerecht. Leg per persoon een gepelde aubergine op een bord, maak met een vork wat platter. Doe het tahini-citroenmengsel erop, dan een deel van de peterselie en de granaatappelpitjes en tot slot de olijfolie en het Maldon-zout.
  • Optie 2 is een salade. Maak de aubergine fijn met twee messen en meng dan het tahini- citroenmengsel, een deel van de peterselie, een beetje olijfolie en het Maldon-zout erdoorhee
  • Garneer elke optie met nog wat peterselie, granaatappelpitjes en olijfolie. Voeg eventueel nog wat geroosterde en gevijzelde komijnzaadjes toe.

Hier vind je de aflevering waarin Esther & Esther dit recept maken en bespreken.                                                                 

De Jodcast Podcast
De Jodcast Podcast

Dit artikel hoort bij de podcast

De Jodcast Podcast

    Deel dit artikel: