Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.
Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.
Check de veelgestelde vragen.
Elbert is geboren in Peru, Zuid Amerika, en daar opgegroeid tot zijn negende levensjaar. Daarna woonde hij op heel wat plekken in Nederland als domineeszoon en heeft hij veel gereisd tijdens zijn studie. Hij studeerde Geneeskunde in Utrecht en maakte altijd al veel muziek met ondermeer zijn broers in de band Trinity, met wie hij overal en nergens optreedt.
De EO belde hem om een casting te komen doen voor het programma Topdoks in 2014 en het bleek een goede match. Niet alleen met de camera, maar ook met co-host Rachel Rosier. Sindsdien presenteert hij er als zzp’er lustig op los bij Topdoks, 'De Smerige Quiz' en onlangs startte hij met de podcast Kerk en Ik, waarin hij op zoek gaat naar de toekomst van de kerk. Hij draaide mee met Op de dierenambulance met van Zapp en het Zapp your Planet Bos en maakte in 2020 het programma Tussen Kop en Staart. In november 2023 presenteert hij samen met Rachel Rosier Topdoks in de tropen en in december Rachel en Elbert passen op.
Hij woont met zijn gezin in Amsterdam Bijlmer in een woonvorm van stichting Timon voor opvang van dakloze moeders en hun kinderen. Elbert is een geboren bruggenbouwer, entertainer en creatieveling op vele vlakken, houdt ervan van ouwe zooi iets moois te maken, en schrijft teksten en liedjes. Hij kenmerkt zich door enthousiasme, warmte en een aanstekelijk soort naïviteit. En of het met die medische loopbaan ooit goed komt? Dat ziet hij later wel.
Meer dan poep ruimen: de les van het dierenasiel
'Wat waren nou de lessen bij al dat speuren in en rond de kerk?'
'Kijken waar het onverwachte pad je brengt'
Elbert: 'Smartphonevrij opgroeien is helemaal hot'
'De buit? Een meerkoet-baby met een poot eraf'
Blog Elbert Smelt: 'Ik moet mijn beduusde dochter uit de sloot takelen'
Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar
Struinen naar heilige huisjes
'Of we nog wat dode ganzen willen?'
Hoe kan het dat we ‘wij’ er zo makkelijk uit slopen?
Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.