Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ds. Arie van der Veer over zijn liefde voor Israël

'De Joden mogen op onze steun en bescherming rekenen'

Regelmatig deelt ds. Arie van der Veer zijn gedachten in een blog op Facebook. Deze week schrijft hij over zijn liefde voor Israël en het Joodse volk.

Deel:

"Het is mij met de paplepel ingegoten: Israël is Gods volk en blijft door alles heen Gods volk. Opvallend is hoe heel de wereld zich zo langzamerhand tegen Israël lijkt te gaan keren.

Ik besef dat de huidige regering van Israël dit over zichzelf uitroept. Er gebeuren daar op dit moment ook heel erg verdrietige dingen. Liefde voor Israël betekent voor mij allerminst dat je alles wat de staat Israël doet, goedpraat. Maar deze week bleek hoe ook in Nederland de vijandschap in de richting van het hele Joodse volk veel verder gaat.

Mensen demonstreerden op de Dam in Amsterdam om hun solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Op een bijzondere manier. Zij zongen onder andere psalmen. Liederen die wij van dit volk gekregen hebben. Veel mensen zien dat onderscheid tussen het Joodse volk en de regering van Israël niet. Alle Joden worden wereldwijd over een kam geschoren. Joodse mensen voelen zich ook in Nederland niet meer veilig.

Het werd daar in Amsterdam een chaos. Vele arrestaties vonden plaats. Ook mensen die het voor het volk van God opnemen worden zo langzamerhand het doelwit van haat.

Waarom houd ik van Israël?

Het heeft alles te maken met mijn geloof in de God van Israël. De God van Abraham, Izaäk en Jacob. God heeft zijn verbond met dit volk gesloten. Het volk Israël heeft een belangrijke plek in Gods plan met deze wereld. Ook God heeft nooit wat Israël allemaal deed goedgekeurd. Maar eeuwig duurt Zijn trouw.

Voor velen in ons land bestaat die God van Israël niet. Men begrijpt daarom waarschijnlijk niets van die psalmzingende groep mensen op de Dam. Israël heeft ons gebed hard nodig. En zeker ook de Joden die in Nederland wonen. Zij mogen op onze steun en bescherming rekenen.

De liefde voor Gods volk blijft. Ondanks alles wat gebeurt.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--