Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

logo van Life Rules Podcast

Een gezonde verhouding met je smartphone, rust inbouwen in je overprikkelde leven, tijd vrij maken voor dingen die écht belangrijk zijn. Niet geleefd worden, maar leven. Maar hoe doe je dat?

Verhalen

4 /10

Laatste afleveringen

  • #64 - Hoe deal je met prestatiedruk? | Jan Martijn Abrahamse en Rozamaryn Orsel

    #64 - Hoe deal je met prestatiedruk? | Jan Martijn Abrahamse en Rozamaryn Orsel

    Prestatiedruk. Je kunt alles worden wat je wilt, althans dat is wat de maatschappij zegt. In de praktijk is het ingewikkelder. Veel van ons worstelen met de ideale 'ik'. We willen alles goed doen, werken hard om de norm te halen en de lat ligt hoog. Er zijn veel ballen om in de lucht te houden, daarom gaat Joram Kaat deze week in gesprek met lector theologie van de CHE Jan Martijn Abrahamse en student theologie Rozamaryn Orsel. Hoe gaan zij met al die kritische stemmen om? Voelen ze ruimte om te falen?

    ·43 min
  • #63 - Wat roddelen met je hart doet | Paul Graas

    #63 - Wat roddelen met je hart doet | Paul Graas

    Wees eens eerlijk: wie houdt er niet van juice? De laatste nieuwtjes doornemen, alles en iedereen wordt besproken. Paul is een van de schrijvers van het dagboek 'Gods stem verstaan'. Hij gelooft dat roddel ruis veroorzaakt en in de weg kan staan om Gods stem te horen. In de Life Rules podcast praten Joram Kaat en Talitha Muusse hierover door. Wanneer is het roddelen? En hoe geef je elkaar eerlijke feedback?

    ·38 min
  • #62 - Maakt geld weggeven je gelukkig? | Jasmijn Andringa 10% club

    #62 - Maakt geld weggeven je gelukkig? | Jasmijn Andringa 10% club

    Aan het einde van het jaar komen de oproepen van goede doelen vaker voorbij: Geef, doneer! Maar wat is een goede vorm van geven? Bij Life Rules laten we ons inspireren door de levensstijl van Jezus. Hij laat veel voorbeelden zien van geven; je tijd, je aandacht en je geld. Joram Kaat is benieuwd wat het met je doet om geld te weg te geven? Wordt je er gelukkiger van? Samen met Talitha Muusse spreekt hij Jasmijn Andringa van de 10%club. Hoe kun je met zo min mogelijk middelen toch een maximale impact maken?

    ·30 min
  • #61 - Wie wil ik écht zijn? | David de Vos

    #61 - Wie wil ik écht zijn? | David de Vos

    Je gewoontes en gedrag veranderen, dat is misschien nog makkelijk. Nieuwe gewoontes en gedrag komen voort uit je identiteit en juist daarom is het zo belangrijk om die te vormen. Maar wat is je identiteit en hoe verander je dat? Joram Kaat en Talitha Muusse gaan in gesprek met David de Vos. Hij is schrijver, coach en maakte het afgelopen jaar zelf ook een 'identiteitsreis' door. En natuurlijk duiken ze samen ook in de voorbeelden die Jezus geeft. Wil je hier ook praktisch mee aan de slag? Op 10 januari 2025 is het eerste Life Rules event. Daarin leren David de Vos en gewoontecoach Sharon de Lange hoe je je goede gewoontes langer vol kunt houden. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. (https://shop.paylogic.com/b422a7fa0c3443c4ba3803deebc50e2c/life-rules-event-goede-voornemens-die-blijven)

    ·38 min
  • #60 - Maakt het bijhouden van je prestaties je een gelukkiger mens? | Berend van der Kolk

    #60 - Maakt het bijhouden van je prestaties je een gelukkiger mens? | Berend van der Kolk

    Je kunt alles meten. Je stappen, hoe lang je hebt hard gelopen, hoe hoog je hartslag is, of je goed slaapt etc. Meten is weten! Berend van der Kolk is hoofddocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en onderzocht waarom we alles graag in cijfers willen vastleggen. Hij schreef er een boek over: de Meetmaatschappij. Deze week gaan Talitha Muusse en Joram Kaat met hem in gesprek. Joram houdt veel zaken nauwkeurig bij. Hij turft zijn vriendschappen en geeft elke dag een cijfer. Talitha is minder enthousiast, maar een dag is niet compleet zonder tienduizend stappen. Meten is weten toch? Of niet?

    ·34 min