Naaman
Naäman
Naaman (Naäman) betekent 'aangenaamheid', 'schoonheid' of 'lieftalligheid'.
Bijbelse naam Naaman
De naam Naäman is afgeleid van het Hebreeuwse werkwoord na'em, wat 'mooi zijn' of 'aangenaam zijn' betekent, en het woord na'aman, wat 'schoonheid' betekent. In die trant betekent Naäman dus 'aangenaamheid', 'schoonheid' of 'lieftalligheid'.
Is de naam Naaman populair in Nederland?
Waarschijnlijk is de naam Naaman niet populair in Nederland omdat hij met melaatsheid verbonden wordt in de Bijbel.
Heeft Manasse een negatieve betekenis?
De naam zelf heeft een uiterst positieve letterlijke betekenis. De naam is echter verbonden aan de huidvraat van de Naäman, wat toch voor een negatieve connotatie zorgt.
In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Naaman terugvinden?
De naam Naaman is onder andere te vinden in Bijbelboek Genesis 46:21 in het oude testament en Lucas 4:27 in het nieuwe testament.
Hoeveel keer komt de naam Naaman voor in de bijbel?
De naam Naaman komt 24 keer voor in de bijbel
Wie was Naaman en wat deed hij?
Naäman is een Aramese of Syrische legeraavoerder. Hij is voornamelijk bekend door het verhaal uit 2 Koningen, waarin hij melaatsheid krijgt, en wordt gered door zichzelf zeven keer in de Jordaan onder te dompelen op aanraden van de profeet Elisa. Naäman wordt op de hoogte gesteld van de profeet door een Israëlische slavin die zijn vrouw dient. Eerst is Naäman verontwaardigd, omdat Elisa hem niet zelf de opdracht geeft en omdat de opdracht zo simpel is. Op aanraden van zijn dienaren besluit hij het toch te doen. Als hij nadien Elisa wil overladen met geschenken, weigert de profeet. Elisa's knecht Gechazi snelt Naäman echter achterna en ontvangt toch wat van hem. Voor deze actie wenst Elisa hem de huidvraat van Naäman toe. Naäman zelf bekeert zich.