Zelf bakken: flat bread
14 september 2017 · 22:28
Update: 15 november 2024 · 10:56
Deze lekkere platte broodjes, rechts op de foto, maak je heel eenvoudig zelf. En ze smaken heerlijk! De overige broodrecepten op de afbeelding vind je allemaal in Eva 7.*
Dit heb je nodig:
500 gr bloem, 1/2 theelepel zout, ongeveer 250 ml lauwwarm water.
Zo maak je het:
Meng de bloem en het in een grote kom. Voeg langzaam de 250 ml water toe terwijl je mengt met de hand om een stevig deeg te kneden. Kneed het deeg. Leg het deeg afgedekt (met een licht vochtige theedoek of afdekplastic) weg en laat 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in kleine porties. Maak een rondje van de porties en rol dun uit. Bestuif een bakplaat met bloem. Plaats de rondjes erop en bak 10 tot 12 minuten, of totdat het broodje opgedoft is en lichtbruin van kleur. De broodjes smaken het lekkerst als je ze warm uit de oven eet.
* Andere smakelijke broodrecepten vind je in het Eva-magazine van september.
(Basisrecept uit Een culinaire safari door Afrika van Josie Stow en Jan Baldwin)
Meest gelezen
- Pasen uitgelegd in één minuut
Wat vieren christenen eigenlijk met Pasen?
Pasen uitgelegd in één minuut
- Dit moet je weten over Goede Vrijdag
Waarom we vandaag ‘goed’ noemen, ondanks Jezus’ kruisiging
Dit moet je weten over Goede Vrijdag
- Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Pasen krijgt meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat
Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Lees ook
- Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
De Bijbel Open - Lucas 24:28-35
Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
- Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
Moet je horen
Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
- Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'
Joram Kaat over nieuwe boek Life Rules 'Niet geleefd worden, maar leven'
Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'