Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Webserie Op de kaart

27 september 2021 · 16:35

Update: 19 november 2024 · 14:30

De Nederlandse menukaart bestaat uit veel ‘geïntegreerde’ gerechten. Zoals pizza, nasi, taco’s, sushi etc... Deze gerechten zijn door mensen naar Nederland gebracht. En nu is het tijd om weer nieuwe gerechten op de kaart te zetten. Zoals het nieuwe eten onze keuken verrijkt, zo hopen we dat de verhalen van deze mensen jou mogen inspireren. Wij eten allerlei gerechten die hier eigenlijk niet vandaan komen. Die gerechten zijn hier ooit mee naartoe genomen door mensen uit andere landen en daar hoort vaak een heel verhaal bij. De afgelopen jaren is er een ontzettend grote groep nieuwe mensen naar Nederland gekomen, omdat ze moesten vluchten. Welke gerechten hebben zij meegenomen? En wat is het echte verhaal van deze mensen? In ‘Op de kaart’ duikt Anne Appelo de keuken in met mensen van over de hele wereld, om hun verhalen en gerechten op de kaart te zetten!

Op de Kaart | Morwarid maakt Afghaanse Biryani

Op de Kaart | Morwarid maakt Afghaanse Biryani

Op de Kaart | Marwah maakt Bint-Al-Sahan

Op de Kaart | Marwah maakt Bint-Al-Sahan

Op de Kaart | Mehdi maakt een Perzische Tapasplank

Op de Kaart | Mehdi maakt een Perzische Tapasplank

Op de Kaart | Jacky maakt Mskaa

Op de Kaart | Jacky maakt Mskaa

Op de kaart | Convoi maakt Samaki na Ungala

Op de kaart | Convoi maakt Samaki na Ungala

Op de kaart

Dit artikel hoort bij het programma

Op de kaart

Op de kaart

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook