Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Podcast over veertigdagentijd: 40 vragen richting Pasen. Illustratie van bloemen en tekst: veertig vragen tijd.

Podcast | Veer­tig­da­gen­tijd: in 40 vragen richting Pasen

26 februari 2020 · 10:42Eva

Update: 13 maart 2024 · 14:10

De veertigdagentijd is weer aangebroken: een vastenperiode en tijd van bezinning. Maar hoe geef je hier invulling aan? Wij helpen je met de Veertigvragentijd Podcast!

Luister via: Soundcloud | Spotify | Itunes

De veertigdagentijd – Hoe zit dat ook alweer?

De veertigdagentijd is een periode van veertig dagen waarin veel christenen vasten. Dit kan van van alles zijn: snoepen, alcohol of bijvoorbeeld social media. Het is een periode van bezinning, naar Pasen toe. De veertigdagentijd begint op Aswoensdag. Aswoensdag is de dag na carnaval, en een van oorsprong katholieke traditie. Op Aswoensdag krijgen de gelovigen in de kerk van de priester of dominee een kruisje van as op hun voorhoofd geveegd. Aswoendag is een dag van boete doen: Je betoont spijt over je fouten en verklaart dat je een beperkt mens bent. Vandaar die as: uiteindelijk zijn alle mensen stof.

Tijdens de veertigdagentijd tellen de zondagen niet mee: op een feestdag hoeft men immers niet te vasten. De veertigdagentijd eindigt op Stille Zaterdag: de dag van Jezus’ sterven.

De veertigvragentijd podcast

In deze periode van bezinning willen we je helpen om je relatie met God te verdiepen door de Veertigvragentijd Podcast aan te bieden. Deze podcast is gebaseerd op het boekje ‘Veertigvragentijd’ dat is geschreven door Willem Ouweneel en Paulien Vervoorn. De podcast neemt je mee door het boek van de discipel Lucas: iedere dag lezen we een gedeelte uit Lucas en stellen we een prikkelende vraag (en geven we een antwoord) aan de hand van het Bijbelgedeelte. De Bijbelgedeelten worden voorgelezen uit de Bijbel in gewone taal.  

Lees ook: Tips van Herman Boon om te bidden en te vasten

Wat is Pasen?
Wat is Pasen?

Dit artikel hoort bij de campagne

Wat is Pasen?

Deel dit artikel: