Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Vandaag maken we kapsalon

11 mei 2022 · 15:00

Update: 19 november 2024 · 14:39

De emotie die hoort bij het verhaal van deze week is schaamte.

Ieder mens heeft dingen waar hij zich voor schaamt. Grote, diepe kwesties soms. Maar ook onbenullige dingen. Vandaag gaat we met ons eten de schaamte voorbij. We gaan gewoon lekker schranzen. Ongezond bunkeren. En dat doen we met een kapsalon. Zo’n bak met friet, vlees, kaas en saus, afgetopt met een gezond blaadje sla. Je kunt je lokale shoarmatent steunen door de kapsalon daar te kopen, maar je kunt ‘m ook prima zelf maken.

Dit is een recept voor 1 persoon.

Ingrediënten

  • 125 gram patat
  • zonnebloemolie
  • 125 gram (vegetarische) shoarmavlees
  • 1 plak jongbelegen kaas
  • sla, fijngesneden
  • knoflooksaus
  • sambal

Bereidingswijze

  • Verwarm de ovengrill voor. Zet de frituurpan op 190 graden en bak de patat in ongeveer 5 minuten goudbruin. Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de shoarma in 5 minuten gaar.
  • Leg de patat in een klein ovenschaaltje en bedek met de shoarma. Leg daarop de plak kaas en schuif onder de grill tot de kaas gesmolten is. Haal het schaaltje uit de oven en bedek met wat sla. Voeg knoflooksaus en sambal toe naar smaak.
  • Geniet ervan met volle teugen en schaam je niet! En als je nog trek hebt, maak je er gewoon nog eentje.

Ook interessant voor jou

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook