Smakelijck zomerrecept: rood fruit crumble (glutenvrij)
9 augustus 2020 · 14:25
Update: 15 november 2024 · 11:38
Nog etentjes gepland staan deze zomer? Met deze lekkere E-nummervrije rood fruit crumble uit het kookboek 'Smakelijck Zomer' is je nagerecht in ieder geval een groot succes! Het recept vind je hier.
Dit heb je nodig voor vier personen:
- 175 gram frambozen
- 175 gram bramen
- 100 gram blauwe bessen
- 60 gram boekweitmeel
- 75 gram hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 70 gram koude roomboter
- snufje Keltisch zout
- 20 gram gehakte hazelnoten
Zo maak je de rood fruit crumble:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Verdeel het fruit over een ovenvaste schal. Meng de overige ingrediënten, uitgezonderd de gehakte hazelnoten, tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over het zachte zomerfruit. Strooi de gehakte hazelnoten over de crumble. Zet de crumble in de oven voor ongeveer 30 minuten.
'Smakelijck Zomer' cadeau bij een Eva jaarabonnement!
Meest gelezen
- Pasen uitgelegd in één minuut
Wat vieren christenen eigenlijk met Pasen?
Pasen uitgelegd in één minuut
- Dit moet je weten over Goede Vrijdag
Waarom we vandaag ‘goed’ noemen, ondanks Jezus’ kruisiging
Dit moet je weten over Goede Vrijdag
- Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Pasen krijgt meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat
Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Lees ook
- Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
De Bijbel Open - Lucas 24:28-35
Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
- Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
Moet je horen
Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
- Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'
Joram Kaat over nieuwe boek Life Rules 'Niet geleefd worden, maar leven'
Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'