Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept slof mango en passievrucht

1 mei 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:29

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Elizabeth maakte deze heerlijke mango passievrucht slof en jij kunt deze slof ook maken!

Ingedriënten:

Voor het deeg

  • 150 gr roomboter
  • 185 gr amandelspijs
  • 10 gr citroenrasp
  • 35 gr boter
  • 10 gr gember
  • 1 ei

Voor de banketbakkersroom

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • ¼ tl zout
  • 45 g custard poeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eidooier
  • Drie rijpe mango’s
  • 4 stuks passievrucht
  • 150 g kristalsuiker
  • 4 gelatine vellen (week deze 15 min in koud water)

Bereidingswijze:

Voor de amandelvulling

  • Meng het amandelspijs met de citroenrasp, de boter, de gember en het ei.
  • Roer het mooi los tot een gladde vulling zonder klontjes.
  • Doe in een spuitzak en leg opzij

Voor het deeg

  • Doe boter met de suiker, het ei, de citroenrasp, de gember  en het zout in een kom en mix dit goed door elkaar.
  • Zeef het bakpoeder en de tarwebloem boven de kom met het botermengsel.
  • Meng alles tot een mooi homogeen deeg.
  • Wikkel in folie en leg tot gebruik in de koelkast.

Bakken van de taart

  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet daarop de taartring
  • Rol het deeg uit tot ca 7-10 mm dik en steek met de taartvorm het deeg uit.
  • Leg de deegbodem in de vorm op de bakplaat
  • Spuit de amandelvulling op de taartbodem, maar laat rondom een rand van ca 1-2 cm vrij
  • Bak de sloffenbodem in ca 20-25 minuten gaar en goudbruin
  • Laat iets afkoelen in de vorm, haal dan de taartring eraf en laat volledig afkoelen.

De banketbakkersroom

  • Breng 450 ml volle melk, samen met de vanille stokjes, zout en 50 g kristalsuiker aan de kook.
  • Meng in een andere kom de custard poeder met 50 g kristalsuiker en 50 ml volle melk.
  • Klop alles met een garde goed.
  • Voeg nu de eidooiers toe en klop alles tot een papje
  • Maak eerst familie: haal de pan van het vuur en giet wat melk in het papje, roer tot alles goed gemengd is en giet dit terug in het pan.
  • Breng de pan al roerend weer aan de kook voor ongeveer 3 minuten.
  • Stort de room in een glazen schaal, dek meteen af met plastic folie en laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Haal de pulp van de passievrucht eruit
  • En breng deze aan de kook met 75 g  kristalsuiker voor 5 minuten. Laat dit afkoelen en klopt dit door de banketbakkersroom
  • Snij de mango’s in kleine blokjes
  • Doe deze in een pan met 75 gr kristal suiker.
  • Verwarm dit tot 45 graden.
  • Knijp de geweekte gelatine vellen en roer dit door de mango’s.
  • Breng eerst een laag banketbakkersroom over de slof en doe de mango gelei daarbovenop

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook