Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept rijstevlaai

8 mei 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:28

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Een tip voor Moederdag is deze heerlijke rijstevlaai. Ga jij 'm ook maken?

Ingrediënten

DEEG

  • 1 pakje bladerdeeg (32 cm doorsnee)

KRUIMELDEEG

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g rietsuiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl zout
  • 50 g roomboter

VULLING

  • 600 ml volle melk
  • 115 gram dessertrijst
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 stokje kaneel
  • ½ tl zout
  • 2 eieren (geklopt)
  • 1 el rum
  • 200 g blauwe bessen

Zo maak je de vlaai

  • Doe het bladerdeeg in een bakvorm;   
  • Maak daarna het kruimeldeeg.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en meng dit samen tot een kruimeldeeg instaat.
  • Bewaar in de koeling tot je het gaat gebruiken.
  • Maak nu de vulling.
  • Breng de rijst met het water, zout en kaneelstokje aan de kook.
  • Als de rijst 10 minuten heeft gekookt de melk, suiker en vanille extract toevoegen.
  • Kook alles tot een papje en laat dit afkoelen.
  • Bereid nu een bakplaat door deze in te vetten met boter.
  • Bestrooi het daarna met kristalsuiker.
  • Kneed de lucht uit het deeg en rol deze uit.
  • Leg het deeg op de bakplaat en prik er gaatjes in.
  • Laat het nu even 10 minuten rusten.
  • Doe twee eieren in een kom, voeg de vanille extract en de rum toe.
  • Klop dit kort met een gaarde.
  • Voeg nu de rijstepap toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Giet de vulling nu over de bodem.
  • Breng een laag blauwe bessen aan en bestrooi met het kruimeldeeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven (hete lucht) op 175 graden tussen 25 a 30 minuten.
  • Laat de vlaai volledig afkoelen

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook