Recept Red Velvet Cakejes
10 januari 2022 · 10:52
Update: 19 november 2024 · 14:28
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de heerlijke red velvet cupcakes ook maken.
INGREDIËNTEN voor de cakejes:
- 250 gr bakmeel
- 125 gr ongezouten roomboter
- 1/4 tl zout
- 1 el cacao poeder
- 250 gr kristalsuiker
- 2 eieren Large
- 240 ml karnemelk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl rodé kleurstof
- 1 vanille extract
Voor de crème
- 300 g Philadelphia roomkaas
- 200 g chocolade pasta
- 1 tl vanille extract
- 1 sinaasappel
- 1 bakje frambozen
- 250 g fondant
- 200 g Candy melts
- Goudpoeder
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 170 °C
Leg een bakpapier op een bakplaat ter grootte van een oven en zet apart.
Het beslag
Zeef in een grote kom de bloem, het zout en het cacaopoeder.
Klop in een andere kom de boter en de suiker luchtig. Voeg de eieren één voor één toe. Klop het beslag tot het glad en romig is.
Voeg de vanille extract toe.
Meng in een kleine kom 2 el van het mengsel met de rode kleurstof en 1 el karnemelk. Meng goed en zet opzij.
Voeg met de mixer op lage snelheid de droge ingrediënten toe in drie toevoegingen, afgewisseld met de karnemelk, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten, en meng elke toevoeging totdat ze zijn opgenomen. Niet overmixen.
Giet het beslag in de bakvorm en maak het glad. Bak gedurende 20 minuten of tot de bovenkanten van de cakes terugveren wanneer ze zachtjes worden aangeraakt en een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Bak echter niet te lang, anders kan de cake uitdrogen. Haal uit de oven en laat de taart afkoelen op een rooster.
De crème
Klop in een grote kom 300 g Philadelphia roomkaas romig. Voeg daarna 200 g witte chocolade pasta en 1 tl vanille toe.
Klop tot alles goed gemengd is.
Doe de crème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze.
In elkaar zetten en serveren
Nadat de cake volledig is afgekoeld met een roestvrijstalen ring van 7 cm 16 identieke cirkels uitsnijden.
Spuit de crème over de helft (8 stuks) en leg drie frambozen erop.
Bedek de crème met de andere (8 stuks) en versier de bovenkant opnieuw met crème zoals je wilt.
Zet alle minicakes enkele uren in de koelkast.
Rol een stuk fondant uit van ongeveer 2 mm dik en breng wat goudpoeder erop aan met een kwast.
Laat ze voor het presenteren ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur staan.
Zet vlak voor het serveren de sterren op de crème.
Eet smakelijk!
Dit artikel hoort bij het programma
EO Life