Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Pistache en kokos cake

30 januari 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:42

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de heerlijke pistache kokos cake ook maken.

Ingrediënten

  • 200g roomboter op kamertemperatuur
  • 200g basterdsuiker
  • Schil van 1 limoen
  • 4 eieren
  • 100g pistache gemalen
  • 100g amandelen
  • 50g zelfrijzend bakmeel
  • 50g kokos

Ingrediënten voor het glazuur

  • Schil van 1 limoen
  • Sap van 2 limoenen
  • 100g suiker
  • 100g pistache
  • 50g kokos

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Klop de boter en suiker.

Rasp de schil van de limoen, voeg dit toe en klop alles 4 minuten licht en luchtig.

Voeg de eieren vervolgens één voor één toe, wacht tot de eerste goed is opgenomen voordat je de volgende toe voegt.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng alles met een spatel tot je geen droge ingrediënten meer ziet.

Doe het beslag in het bakblik en bak dit voor 50 minuten of tot een satéprikker er schoon uit komt.

Terwijl de cake afkoelt, bereid je het glazuur.

Doe de suiker, limoensap en geraspte schil in een pan en breng dit aan de kook voor 8 minuten.

Voeg de pistaches en kokos toe en bestrijk dit over de cake.

Eet smakelijk!

EO Life
EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

Deel dit artikel: