Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept maïsbrood

15 mei 2022 · 09:15

Update: 14 november 2024 · 17:08

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Elizabeth maakt een heerlijk maïsbrood, ga jij 'm ook maken?

Ingrediënten

  • 110 g Maismeel
  • 60 g bloem
  • 80 g maiskorrels
  • 90 g boter, gesmolten + 20 g op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 60 g geraspte Cheddar
  • 2 el kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • Honing om te serveren
  • Gietijzeren pan doorsnee van 16 cm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Doe de bloem, maismeel, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
  • Meng alles met een garde.
  • Voeg daarna de uitgelekte maiskorrels, kaas, eieren, melk, vanille-extract en 90 gram gesmolten boter toe. Meng alles met de garde.
  • Vet een bakblik in met de 20 gram boter in de pan en schep het maisbeslag in de pan.
  • Zet het vuur uit.
  • Zet de pan in het midden van de oven en bak het maisbrood in ca. 25 minuten goudbruin.
  • Serveer warm met extra boter en honing.

Eet smakelijk!

EO Life
EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

Deel dit artikel:

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen