Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Limoen- en walnotencake

22 mei 2022 · 09:15

Update: 14 november 2024 · 17:04

Elizabeth Lopez maakt iedere week in de keuken van programma EO Life heerlijke gerechten. Deze week maakt ze een fantastische limoen walnotencake. En jij kunt deze cake ook maken. Hoe? Dat lees je hier.

Dit heb je nodig

  • 225 g kristalsuiker
  • 250 g roomboter
  • Rasp van 3 limoenen
  • 4 eieren
  • ½ tl zout
  • ½ baksoda
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml karnemelk
  • 75 g walnoten
  • 30 g poedersuiker

En zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  • Klop de suiker, boter en de limoenrasp in een grote mengkom licht en luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Wacht tot het eerste ei is opgenomen om de volgende toe te voegen.
  • Meng nu de bloem, zout en baksoda erdoor en klop dit met een garde.
  • Voeg de bloem en karnemelk aan de opgeklopte boter toe, om en om. Begin en eindig met bloem.  Eerst een deel bloem, dan even kloppen, dan een deel karnemelk en dan weer kloppen. Doe dit tot je geen bloem meer hebt.
  • Hak de walnoten fijn en spatel deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de gekozen bakvorm. Ik gebruik deze keer kleine bakvorm. Maar je kan de taart prima in een 20 cm bakblik bakken.
  • Zet het in de voorverwarmde oven en bak het 35 a 40 min.
  • Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker

Eet smakelijk!

EO Life
EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

Deel dit artikel:

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen