Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Knof­look­brood­jes

16 januari 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:42

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de smakelijke knoflookbroodjes ook maken.

INGREDIËNTEN

Deeg knoflookbroodjes

320 ml warm water (tussen 38 en 43 graden)
14 g droge gist
13 g kristalsuiker
30 ml olijfolie
3/4 tl zout
1/2 tl knoflook poeder of 3 tenen vers en geperst
440 g tarwebloem + iets extra om mee te bestuiven.

Topping

70 g roomboter, gesmolten
4 tenen knoflook geperst
1 tl Italiaanse kruiden
1/4 tl zeezout
100 g  Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

Doe het warme water, gist en suiker in een grote kom.
Dek het af en laat dit 10 minuten rusten.
Voeg nu de olie, knoflook, zot en bloem en kneed allen 10 minuten.
Vet een kom met olie in en laat het deeg 30 minuten rusten.
Haal de lucht uit het del en snij het in stukjes.
Rol elk stukje in een langwerpige strook en maakt er een knoop van.
Leg op de bakplaat, dek af en laat 15 minuten rusten.
Smelt de roomboter en voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en zeezout toe.
Bestrijk de broodjes met de olie en bak ze goud bruin
Haal uit de oven en bestrijk met de olie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk
EO Life
EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

Deel dit artikel: