Recept Knoflookbroodjes
16 januari 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:42
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de smakelijke knoflookbroodjes ook maken.
INGREDIËNTEN
Deeg knoflookbroodjes
320 ml warm water (tussen 38 en 43 graden)
14 g droge gist
13 g kristalsuiker
30 ml olijfolie
3/4 tl zout
1/2 tl knoflook poeder of 3 tenen vers en geperst
440 g tarwebloem + iets extra om mee te bestuiven.
Topping
70 g roomboter, gesmolten
4 tenen knoflook geperst
1 tl Italiaanse kruiden
1/4 tl zeezout
100 g Parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
Doe het warme water, gist en suiker in een grote kom.
Dek het af en laat dit 10 minuten rusten.
Voeg nu de olie, knoflook, zot en bloem en kneed allen 10 minuten.
Vet een kom met olie in en laat het deeg 30 minuten rusten.
Haal de lucht uit het del en snij het in stukjes.
Rol elk stukje in een langwerpige strook en maakt er een knoop van.
Leg op de bakplaat, dek af en laat 15 minuten rusten.
Smelt de roomboter en voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en zeezout toe.
Bestrijk de broodjes met de olie en bak ze goud bruin
Haal uit de oven en bestrijk met de olie en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk
Meest gelezen
- Pasen uitgelegd in één minuut
Wat vieren christenen eigenlijk met Pasen?
Pasen uitgelegd in één minuut
- Dit moet je weten over Goede Vrijdag
Waarom we vandaag ‘goed’ noemen, ondanks Jezus’ kruisiging
Dit moet je weten over Goede Vrijdag
- Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Pasen krijgt meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat
Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Lees ook
- Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
De Bijbel Open - Lucas 24:28-35
Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
- Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
Moet je horen
Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
- Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'
Joram Kaat over nieuwe boek Life Rules 'Niet geleefd worden, maar leven'
Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'