Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Ka­neel­brood­jes

20 februari 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:26

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke kaneelbroodjes ook maken.

Ingrediënten

Deeg

  • 7gr (actieve) Droge gist
  • 250 ml Warme melk
  • 100 gr Kristalsuiker
  • 80 gr Boter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl Zout
  • 2 Eieren
  • 520 gr Bloem

Vulling

  • 200 gr Licht bruine basterd suiker
  • 3 el Kaneel
  • 80 gr Boter (op kamertemperatuur)

Roomkaas Glazuur

  • 6 el Boter
  • 190 gr Poedersuiker
  • 60 gr Roomkaas
  • ½ tl Vanille-extract
  • ⅛ tl Zout

(Voel je vrij om het roomkaas glazuur recept te verdubbelen voor een extra smeuïg kaneelbroodje)

Bereidingswijze

Giet de warme melk in een grote kom.
Wanneer de melk lauw wordt, rond de 110 graden (het is handig als je een thermometer bij de hand hebt) los je de gist op in de melk.
Meng vervolgens in een middelgrote mengkom de suiker, boter, zout, eieren en bloem door elkaar.
Giet het mengsel in de kom met gist en melk. Meng ze goed samen (gebruik bij het mixen de deeghaak).

Na het mengen dek je het deeg af met plasticfolie of een doek. Laat je deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats (kamertemperatuur).
Rol het deeg uit op een siliconen mat of een oppervlak met licht bestoven bloem.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 40 cm lang en 30 cm breed. Het is geen pre maar als je de deeg 2 centimeters dik kan krijgen is dat extra geweldig!

Om de kaneel-suiker-vulling te maken, meng je de boter met bruine suiker en kaneel samen in een kom.
Verdeel het kleverige mengsel gelijkmatig over je deeg.

Begin vanaf de lange rand van je deeg en rol het deeg voorzichtig maar strak op.
Leg de naad aan de onderkant wanneer je klaar bent met rollen.
Met een scherp mes snijd je de rol in plakjes van ongeveer 3 cm.

Zet ze vervolgens in een ingevette bakplaat van 30 x 20 cm.
Dek ze af met een keukendoek zodat ze 30 minuten kunnen rijzen.
Tijdens het wachten verwarm je alvast je oven op 180 graden Celsius.
Na 30 minuten rijzen zouden ze in omvang verdubbeld moeten zijn.

Zet ze in de oven en bak voor 18-22 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Terwijl je kaneelbroodjes bakken, meng je al je glazuur ingrediënten en klop je goed met een elektrische mixer tot het luchtig is.
Zodra je kaneelbroodjes uit de oven komen verdeel je het roomkaasglazuur eroverheen!

Eet makkelijk!

EO Life
EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

Deel dit artikel: