Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Kaas Pannenkoeken

6 maart 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:16

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Oekraïens Syrniki (kaas pannenkoek) ook maken.

Ingrediënten

  • Ongeveer 2 kopjes Twaróg (zachte boerenkaas, te koop in Poolse winkel)
  • 4 grote eieren
  • 3/4 kopjes bloem voor alle doeleinden + 1/2 kopje voor baggeren
  • 3 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl witte azijn
  • 1 kopje rozijnen
  • 2-3 eetlepels extra lichte olijfolie voor elke batch

Bereidingswijze

  • Meng in een grote kom kaas, eieren, 3/4 kop bloem, suiker en zout.
  • Plaats baksoda in een kleine kom en voeg azijn toeroer het terwijl het bruist. 
  • Voeg dit mengsel toe aan het kaasmengsel.
  • Meng met een elektrische handmixer tot een uniforme consistentie. 
  • Roer met een lepel de rozijnen erdoor. Er zullen nog wat kaasklontjes in zitten.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg 2-3 eetlepels extra lichte olijfolie toe.
  • Voeg 1/2 kopje bloem toe aan een kleine kom. 
  • Schep een flinke eetlepel van het kaasmengsel door de bloem. 
  • Reik in de kom en strooi bloem over de bovenkant van de pannenkoek. 
  • Verwijder met je  handen overtollige bloem door de pannenkoek voorzichtig van de ene hand naar de andere over te brengen.
  • Zodra de koekenpan en de olie heet zijn, plaatst u de pasteitjes direct in de pan terwijl u ze vormt. 
  • Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, een keer om tijdens het koken.
  • Leg op een bord en serveer met je favoriete toppings zoals zure room, fruit en poedersuiker.

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook