Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept fruit­taartjes

10 april 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:28

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke fruittaartjes ook maken.

Ingrediënten

Taartbodempjes:

  • 180 gram gezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • rasp van een sinaasappel
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Banketbakkersroom:

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanille stokje
  • ¼ tl zout
  • 45 g custard poeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eidooier

Vulling en  topping

  • banketbakkersroom
  • fruit naar keuze
  • 150 g chocola

Bereidingswijze

Banketbakkersroom:

  • Breng 450 ml volle melk, samen met de vanillestokjes, zout en 50 g kristalsuiker aan de kook.
  • Meng in een andere kom de custard poeder met 50 g kristalsuiker en 50 ml volle melk.
  • Klop alles goed met een garde.
  • Voeg nu de eidooiers toe en klop alles tot een papje.
  • Maak eerst familie: haal de pan van het vuur en giet wat melk in het papje, roer tot alles goed gemengd is en giet dit terug in de pan. Breng de pan al roerend weer aan de kook voor ongeveer 3 minuten.
  • Stort de room in een glazen schaal, dek meteen af met plasticfolie en laat dit afkoelen in de koelkast.

Deeg:

  • Meng boter, suiker, zout en sinaasappelrasp door elkaar tot een romig geheel.
  • Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg.
  • Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Vet ondertussen je taartvormpjes in en bestuif ze met bloem.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 6 millimeter dikte op een met bloem bestrooid oppervlak.
  • Leg het deeg over de taartvormpjes heen.
  • Druk het deeg voorzichtig aan, prik er gaatjes in en snij met een mes het overtollige deeg over de randen.  
  • Zet de taartvormpjes op een bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 180 graden goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een plaat.
  • Smelt 150 g chocola en bestrijk de bodem van de taartjes hiermee.
  • Dit volledig laten afkoelen.
  • Haal de banketbakkersroom uit de koeling en klop het even met een gaarde.
  • Vul een spuitzak met de room en spuit de vulling op de koekbodems.
  • Verdeel je fruit over de taartjes en wees creatief

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook