Recept fruittaartjes
10 april 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:28
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke fruittaartjes ook maken.
Ingrediënten
Taartbodempjes:
- 180 gram gezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- rasp van een sinaasappel
- 280 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
Banketbakkersroom:
- 500 ml volle melk
- 1 vanille stokje
- ¼ tl zout
- 45 g custard poeder
- 100 g kristalsuiker
- 2 eidooier
Vulling en topping
- banketbakkersroom
- fruit naar keuze
- 150 g chocola
Bereidingswijze
Banketbakkersroom:
- Breng 450 ml volle melk, samen met de vanillestokjes, zout en 50 g kristalsuiker aan de kook.
- Meng in een andere kom de custard poeder met 50 g kristalsuiker en 50 ml volle melk.
- Klop alles goed met een garde.
- Voeg nu de eidooiers toe en klop alles tot een papje.
- Maak eerst familie: haal de pan van het vuur en giet wat melk in het papje, roer tot alles goed gemengd is en giet dit terug in de pan. Breng de pan al roerend weer aan de kook voor ongeveer 3 minuten.
- Stort de room in een glazen schaal, dek meteen af met plasticfolie en laat dit afkoelen in de koelkast.
Deeg:
- Meng boter, suiker, zout en sinaasappelrasp door elkaar tot een romig geheel.
- Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg.
- Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
- Vet ondertussen je taartvormpjes in en bestuif ze met bloem.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 6 millimeter dikte op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Leg het deeg over de taartvormpjes heen.
- Druk het deeg voorzichtig aan, prik er gaatjes in en snij met een mes het overtollige deeg over de randen.
- Zet de taartvormpjes op een bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 180 graden goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een plaat.
- Smelt 150 g chocola en bestrijk de bodem van de taartjes hiermee.
- Dit volledig laten afkoelen.
- Haal de banketbakkersroom uit de koeling en klop het even met een gaarde.
- Vul een spuitzak met de room en spuit de vulling op de koekbodems.
- Verdeel je fruit over de taartjes en wees creatief
Eet smakelijk!
Dit artikel hoort bij het programma
EO Life
Meest gelezen
- Carola Schouten over haar eerste 100 dagen als burgemeester: ‘Ik wil het graag goed doen’
Een terugblik bij Eva Jinek
Carola Schouten over haar eerste 100 dagen als burgemeester: ‘Ik wil het graag goed doen’
- 'Mijn zoontje zou nooit meer kunnen lopen'
'De Verandering', zaterdag 25 januari, 17.30 uur op NPO 2
'Mijn zoontje zou nooit meer kunnen lopen'
- Wendy (38) kreeg baarmoederhalskanker: ‘Ik rouw om het leven dat ik had’
Europese Baarmoederhalskanker Preventieweek
Wendy (38) kreeg baarmoederhalskanker: ‘Ik rouw om het leven dat ik had’
Lees ook
- Column Martine: ‘Ze vloekte erover en gek genoeg was dát voor mij heel troostend’
Dragen en gedragen worden
Column Martine: ‘Ze vloekte erover en gek genoeg was dát voor mij heel troostend’
- 'Wat doen we onze kinderen toch aan?'
Erika over heimwee naar Nederland
'Wat doen we onze kinderen toch aan?'
- Ben ik dan het verguisde stille midden?
Elbert Smelt voelt zich wat verloren
Ben ik dan het verguisde stille midden?