Recept citroen koekjes
Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de frisse citroen koekjes ook maken.
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 3/4 tl zout
- 140 g roomboter op kamertemperatuur
- 250 g roomkaas
- 170 g kristalsuiker
- 3 eieren
- Rasp van twee citroenen
- 35 g vers citroensap
- 1 tl vanille extract
- 10 druppels gele kleurstof
- 100 g poedersuiker
Bereidingswijze
Doe de bloem en het zout in een kom.
Klop in een andere kom de boter, roomkaas en suiker zacht en luchtig, ongeveer 2 minuten lang. Voeg nu de eieren, citroenrasp, citroensap en vanille toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de bloem toe en klop tot je geen bloem meer ziet.
Dek af met vershoudfolie en zet dit 2 uur of gedurende de nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden en dek een bakplaat af met bakpapier.
Maak bolletjes van ongeveer 5 cm en haal de bolletjes door de poedersuiker. Leg de balletjes op de bakplaat met voldoende afstand van elkaar. Bak de koekjes tussen 18 en 20 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Eet smakelijk
Heb je de smaak te pakken?
In dezelfde uitzending maakte Elizabeth ook kipsalade. Hier vind je het recept.