Recept Chocoladekoekjes
20 februari 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:26
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de zalige chocolade koekjes ook maken.
Ingrediënten
- 120 g Gezouten boter
- 100 g Suiker (ik gebruik graag rietsuiker met een wat grovere textuur)
- 50 gr Lichtbruine bastaard suiker
- 1 el Vanille
- 1 Ei
- 195 gr Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Zout (ik voeg altijd een beetje extra toe)
- 110 gr Chocoladestukjes (chocolate chips)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de boter ongeveer 40 seconden in de magnetron om hem te smelten, let op, het mag niet te heet zijn. Het moet bijna volledig in vloeibare vorm zijn.
Klop de boter met de suikers (met een mixer) samen tot dat het romig wordt.
Voeg hierna de vanille en het ei toe; klop op een lage snelheid tot de vanille en het ei goed gemengd zijn (ongeveer 10-15 seconden, als je het ei te lang opklopt worden de koekjes stijf).
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe.
Mix tot er kruimels ontstaan.
Gebruik je handen om de kruimels samen te drukken tot een deeg. Het moet een grote bal vormen die gemakkelijk te hanteren is (tussen ‘’nat’’ deeg en ‘’droog’’ deeg in).
Voeg hierna de chocoladestukjes toe en meng het in het deeg met je handen.
Rol het deeg in 12 grote ballen en leg ze op een bakplaat.
Bak 9-12 minuten tot de koekjes er gezwollen en droog uitzien en net goudbruin zijn.
Let op dat je de koekjes niet overbakt, dit is essentieel om de koekjes zacht te houden.
Haal ze dus op tijd uit de oven, ook al zien ze eruit alsof ze nog niet klaar zijn.
Laat ze ongeveer 30 minuten op de bakplaat afkoelen, en geniet van een overheerlijke zachte chocolade koekje!
Eet smakelijk!
Dit artikel hoort bij het programma
EO Life