Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept boeket van cupcakes

8 mei 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:26

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Elizabeth maakte voor Moederdag dit prachtige boeket van cupcakes en jij kunt dit ook maken!

Ingrediënten

  • 320 g bloem
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 300 g kristalsuiker
  • 225 g zonnebloemolie
  • 225 g karnemelk op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl Rode kleurstof
  • 1 tl witte azijn
  • Swiss merengue boter crème
  • 300 g kristalsuiker
  • 500 g roomboter
  • 5 eiwitten
  • ½ tl zout
  • 2 tl vanille extract
  • 24 papieren cup cake vormpjes

Zo maak je het boeket

Verwarm de oven op 175 °C.

Verdeel de papieren cup cakevormpjes over cup cake vorm .

  • Zeef het bloem, bakpoeder en baksoda, cacaopoeder en zout boven een kom en meng alles goed met een garde.
  • Doe de suiker, olie, karnemelk, vanille-extract en eieren in een andere kom en klop dit met een (hand)mixer 3 minuten.
  • Voeg het bloemmengsel en klop kort tot alles gemengd is.
  • Voeg de kleurstof en azijn toe en spatel alles door elkaar tot een egaal rood beslag zonder strepen.
  • Verdeel het beslag over de 24 vormpjes, doe 2 volle eetlepels in elk vormpje.
  • Bak de cakejes in ca. 20 minuten in het midden van de oven donkerrood en gaar.
  • Haal de cakejes direct na het bakken uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Maak nu de botercrème 
  • Om het boeket te maken heb je een piepschuim bal, saté prikker en een mooie plantenpot nodig.
  • Laat de bal op de plantenpot rusten en prik de saté prikker erin.
  • Prik nu bij elke saté prikker een cupcake.
  • Als je de bal niet meer ziet kun je de cupcake versieren met boter crème.
  • Ik gebruik een 8M spuit punt om de rozetten te spuiten.

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook