Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept aman­del­taartjes

13 maart 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:16

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze amandeltaartjes ook maken.

8 taartvormpjes van 10 cm doorsnee

Ingrediënten:

Kruimeldeeg

  • 250 g bloem
  • ½ tl zout
  • 50 ml koud water
  • 125 g roomboter in blokjes
  • 40 g kristalsuiker
  • Zest van 1 sinaasappel

Het beslag

  • 120 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • 25 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 el vanille
  • Amandelschaafsel voor de garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze:

Bereid het kruimeldeeg

  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed deze met je handen.
  • Vorm een bal met het deeg en druk het plat.
  • Wikkel in plasticfolie en leg het deeg 1 uur in de koelkast.

Maak nu het beslag

  • Meng de amandelmeel, eieren, kristalsuiker, boter en de vanille door elkaar.
  • Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit van 15 cm doorsnee.

Vet de taartvormpjes in.

  • Leg een deeg-rondje in elk vormpje en druk het deeg voorzichtig aan met je vingers.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Doe het amandel-suikermengsel erin en bak de taartjes 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi de taartjes met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook