Op de kaart | Morwarid maakt Afghaanse Biryani
7 september 2021 · 13:11
Update: 19 november 2024 · 14:31
De Nederlandse menukaart bestaat uit veel ‘geïntegreerde’ gerechten. Zoals pizza, nasi, taco’s, sushi etc... Deze gerechten zijn door mensen naar Nederland gebracht. En nu is het tijd om weer nieuwe gerechten op de kaart te zetten. Zoals het nieuwe eten onze keuken verrijkt, zo hopen we dat de verhalen van deze mensen jou mogen inspireren.
De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.
Op de kaart
Wij eten allerlei gerechten die hier eigenlijk niet vandaan komen. Die gerechten zijn hier ooit mee naartoe genomen door mensen uit andere landen en daar hoort vaak een heel verhaal bij. De afgelopen jaren is er een ontzettend grote groep nieuwe mensen naar Nederland gekomen, omdat ze moesten vluchten. Welke gerechten hebben zij meegenomen? En wat is het echte verhaal van deze mensen?
In ‘Op de kaart’ duikt Anne Appelo de keuken in met mensen van over de hele wereld, om hun verhalen en gerechten op de kaart te zetten!
Gevlucht uit Afghanistan
Morwarid maakt het Afghaanse gerecht Biryani. Dit was een van de eerste recepten die zij leerde koken toen haar moeder moest vluchten en zij ineens voor haar jongere zusje moest zorgen. Altijd als ze dit gerecht kookt denkt ze terug aan Afghanistan. En wanneer ze de Biryani proeft komen er weer allemaal mooie herinneringen aan haar familie naar boven.
Geïnspireerd geraakt?
Wil je thuis ook Biryani maken? Volg dan dit recept voor deze heerlijke Afghaanse Biryani voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 300 gram Rijst
- 1 Blik gepelde tomaten (400g)
- 400g Kip (kippendij of filet)
- Twee witte uien
- 2 eetlepels Biryani kruiden
- Olijfolie
- Peper Zout
Hoe maak je het?
Biryani kruiden
Eet smakelijk!
Dit artikel hoort bij het programma
Op de kaart