Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Nieuwe EO-podcast 'D!T' speciaal voor jongeren

15 juni 2022 · 08:54

Update: 12 mei 2023 · 13:56

'D!T' is een gloednieuwe, wekelijkse podcast speciaal voor jongeren. EO-presentatoren Joram Kaat en Rachel Rosier praten met een christelijke spreker over wat je kunt leren van het christelijk geloof en de Bijbel. De podcast maakt een vertaalslag naar actuele onderwerpen en persoonlijke vragen van de luisteraars.

"D!T is de makkelijkst te beluisteren preek die er is!", vertelt Joram. "In tien minuten krijg je wanneer en waar je maar wilt een tof en inspirerende overdenking van een spreker. Het was nog nooit zo makkelijk om je te laten bemoedigen. En het is nog leuk ook!"

Eerst dit

‘D!T’ is een nieuwe podcast in de ‘Eerst dit’-familie, waar ook podcasts als ‘Eerst dit voor Kids’ en ‘Moderne Profeten’ bij horen. In ‘Eerst dit’ word je als luisteraar elke dag geïnspireerd door een bijbellezing en een overdenking. 'D!T' is hetzelfde concept, maar met een andere doelgroep. Deze podcast wordt gemaakt voor jongeren tussen de veertien en twintig jaar en is wekelijks te beluisteren.    

Tienerthema's en christelijke sprekers

De podcast 'D!T' behandelt thema’s  waar vooral tieners mee te maken hebben. Denk aan onderwerpen als: 'Instagram versus Reality', 'De kracht van woorden' en ‘Houden van je lichaam'. De afleveringen duren ongeveer tien minuten en in elke aflevering gaat Joram of Rachel in gesprek met een christelijke spreker, zoals Shelton Telesford, Jurjen ten Brinke of Gor Khatchikyan.

Zó kan je luisteren

'D!T' verschijnt elke zaterdag en is een podcast van de EO, de missionaire organisatie IZB en NPO 3. Je kunt de podcast beluisteren via eo.nl/podcasts, de Eerst dit-app, of jouw favoriete podcastapp.

D!T
D!T

Dit artikel hoort bij de podcast

D!T