Keuringsdienst onderzoekt antibioticavrij kippenvlees
27 augustus 2020 · 16:20
Update: 15 november 2024 · 08:48
Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws. Maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees, zit daar wel antibiotica in? De redacteuren van de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) gaan op onderzoek uit.
Wat is antibiotica eigenlijk, en waarom moeten we blij zijn dat het niet meer wordt gebruikt? De Keuringsdienst van Waarde ziet vanavond bij verschillende kippenboeren hoe zij hun antibioticagebruik hebben weten terug te dringen. Maar er blijkt ook een addertje onder het gras te zitten. Om een veelvoorkomende kippenziekte te voorkomen, krijgen de kippen een stofje door hun voer. Wat is dat dan?
Keuringsdienst van Waarde: Antibioticavrij
Beeld: KRO-NCRV
Kijk 'Keuringsdienst van Waarde' hier terug
Meest gelezen
- Pasen uitgelegd in één minuut
Wat vieren christenen eigenlijk met Pasen?
Pasen uitgelegd in één minuut
- Dit moet je weten over Goede Vrijdag
Waarom we vandaag ‘goed’ noemen, ondanks Jezus’ kruisiging
Dit moet je weten over Goede Vrijdag
- Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Pasen krijgt meer glans als je op deze zaterdag eens stilstaat
Stille Zaterdag: de stilste dag ooit
Lees ook
- Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
De Bijbel Open - Lucas 24:28-35
Jurjen ten Brinke: 'Jezus wil ons geestelijk voedsel zijn'
- Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
Moet je horen
Luistertip: de podcast 'Onmisbare uitvindingen'
- Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'
Joram Kaat over nieuwe boek Life Rules 'Niet geleefd worden, maar leven'
Joram Kaat: 'Wie ben ik over tien jaar, als ik zo doorga?'