Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding
© KRO-NCRV 

Keu­rings­dienst onderzoekt an­ti­bi­o­ti­ca­vrij kippenvlees

27 augustus 2020 · 16:20Visie

Update: 15 november 2024 · 08:48

Nieuw bij de slager: kippenvlees dat vrij is van antibiotica. Dat lijkt goed nieuws. Maar hoe zit het dan met het andere kippenvlees, zit daar wel antibiotica in? De redacteuren van de Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) gaan op onderzoek uit. 

Wat is antibiotica eigenlijk, en waarom moeten we blij zijn dat het niet meer wordt gebruikt? De Keuringsdienst van Waarde ziet vanavond bij verschillende kippenboeren hoe zij hun antibioticagebruik hebben weten terug te dringen. Maar er blijkt ook een addertje onder het gras te zitten. Om een veelvoorkomende kippenziekte te voorkomen, krijgen de kippen een stofje door hun voer. Wat is dat dan?

Keuringsdienst van Waarde: Antibioticavrij

Donderdag 27 augustus, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: KRO-NCRV 

Kijk 'Keuringsdienst van Waarde' hier terug

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook