Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram Kaat doet verslag van Olympische Spelen in Parijs

Volg de Zomerspelen vanaf 26 juli in RadiOlympia op NPO Radio 1

Meer dan tienduizend sporters arriveren deze week in Parijs. De Franse hoofdstad is deze zomer het decor voor de Olympische Spelen; het grootste sportevenement ter wereld. EO-presentator Joram Kaat is erbij en doet in 'RadiOlympia' elke avond verslag op NPO Radio 1. "Parijs staat helemaal op z’n kop. Ik vind het vet dat ik hier onderdeel van mag zijn."

Deel:

"RadiOlympia is vanaf aanstaande vrijdag (26 juli) elke dag te horen", vertelt Joram. "Het hele toernooi maken we elke dag live radio vanuit Parijs. 13,5 uur lang! Ik doe de avondshift van 18.30 tot 23.00 uur. Alles wat er op sportgebied gebeurt, komt voorbij. En nog veel meer. Denk aan huldigingen, de sfeer vanuit de stad… Alles is live te volgen."

Kijk jij uit naar de Olympische Spelen?

Pieken op het juiste moment

De Olympische Zomerspelen gaan vrijdag officieel van start met een grootse openingsceremonie op de Seine. Nog voor het zover is, komen donderdag de handboogschutters en handbalsters van TeamNL al in actie. Joram: "Ik kijk ernaar uit om al die topsporters aan het werk te zien. Ze hebben jarenlang geïnvesteerd, alles op alles gezet en willen nu op het juiste moment gaan pieken."

Voorbereidingen voor de Olympische Spelen

Waar de sporters jarenlang trainen voor dit belangrijke moment, was de voorbereidingstijd voor Joram wat korter. Hij weet sinds een paar maanden dat hij verslag mag doen van de Spelen in Parijs. Hoe zijn voorbereiding eruitzag? "Vooral veel lezen. En programma’s volgen. Verder ontvangen we in Langs de Lijn En Omstreken op Radio 1 vaak sporters, dus we hebben ze de afgelopen jaren natuurlijk ook al gevolgd."

Tweeënhalve week in de bubbel

Maar liefst 276 Nederlanders doen mee aan deze Zomerspelen. Dat betekent volop medaillekansen voor TeamNL. "Ik kijk natuurlijk, net als iedereen, uit naar mijn stadsgenoot Femke Bol", vertelt Joram. "De verwachtingen zijn groot, maar tegelijkertijd wordt dat echt heel spannend vanwege de Amerikaanse Sydney McLaughlin die nóg sneller is. Ook verheug ik mij op het zwemmen. Er zijn – figuurlijk – miljaren in de Seine gepompt om de boel schoon te krijgen. Ik ga ervanuit dat Sharon van Rouwendaal goud gaat winnen."

Volg Joram in Parijs

"Ik heb zin om in die bubbel te zitten, tweeënhalve week in de sport." Wie Jorams avontuur in Parijs wil volgen, kan vanaf vrijdagavond dagelijks vanaf 18.30 uur terecht op NPO Radio 1. Daarnaast vind je op het EO Facebookaccount en het EO Instagramkanaal regelmatig updates vanuit Parijs. "Ik vind het vet dat ik hier onderdeel van mag zijn", besluit Joram. "Ik kijk er ontzettend naar uit."

Wat weet jij van de Olympische Spelen in Parijs?

Speel de quiz

Wat weet jij van de Olympische Spelen in Parijs?

Ben jij klaar voor de Spelen? Test nu jouw kennis aan de hand van 10 vragen.

--:--