Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoge rapportcijfers voor De Joodse Raad, Op de spoed en Planet Earth III

Deze EO-programma's vallen in de smaak bij de kijker

Het schooljaar zit er voor de meeste kinderen (bijna) op. Het is een tijd van terugblikken én het laatste rapport. Maar rapportcijfers spelen niet alleen op school een rol... Ook (tv-)programma's krijgen vaak een cijfer. En die bracht goed nieuws: in de top-5 van hoogst gewaardeerde programma's staan dit kwartaal maar liefst drie EO-programma's: De Joodse Raad, Op de spoed en Planet Earth III. Heb jij deze programma's ook (al) gezien? We horen graag wat jij ervan vond!

Deel:

Een 8,5 voor De Joodse Raad

de-joodse-raad-hoofdbeeld-zonder-tekst

In De Joodse Raad volg je het indringende verhaal van vader en dochter Cohen. David Cohen was samen met Abraham Asscher voorzitter van 'De Joodsche Raad'. Deze Raad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ingesteld als contactorgaan tussen de Duitse bezetter en de Amsterdamse joodse gemeenschap. Davids dochter Virrie werkt op de crèche en helpt Joodse kinderen verstoppen voor de Duitsers.

Vader en dochter proberen - ieder op hun eigen manier - zo goed mogelijk om te gaan met het kwaad dat hun gemeenschap bedreigt. Maar hierdoor dreigen ze elkaar juist te verliezen...

Welk cijfer geef jij De Joodse Raad?

Ik heb De Joodse Raad nog niet gezien.

Op de spoed scoort een 8,5

Op de spoed | Maik, Selina, Simone en Gor
Arts-assistent in opleiding Simone (derde van links) tussen haar collega's en presentator Gor Katchikyan. | Foto: Willem Jan de Bruin.

Veel mensen komen er vroeg of laat mee in aanraking: de spoedeisende hulp (SEH). Wat is de gang van zaken op zo'n afdeling? In Op de spoed helpt spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan mee op de SEH in ziekenhuis Rijnstate. Door zijn ogen zie je patiënten met uiteenlopende klachten voorbijkomen en ontdek je met hoeveel passie het team samenwerkt om patiënten de beste zorg te bieden. Zo maak je kennis met het werk van arts-assistent in opleiding Simone en verpleegkundige Selina.

Welk cijfer geef jij Op de spoed?

Ik heb Op de spoed nog niet gezien.

Planet Earth III krijgt een 8,4

Planet Earth III deel 3 foto 1

In de BBC-serie Planet Earth III neemt reizen we naar de meest fascinerende plekken op aarde. Samen verkennen we gevaarlijke kustgebieden, zoals die van Zuid-Afrika en de Noordpoolkust, waar dieren vanwege voortdurende veranderingen moeten vechten om te overleven. Ook zien we de prachtige regenwouden van Canada en nemen we een duik in de oceaan om de onderwaterwereld van dichtbij te ervaren.

De kracht van deze serie schuilt overigens niet alleen in de indrukwekkende beelden: de warme vertelstem van de 97-jarige Sir David Attenborough maakt ook deze serie een echte aanrader!

Welk cijfer geef jij Planet Earth III?

Ik heb Planet Earth III nog niet gekeken.

Programma's gemist?

Heb je deze programma's nog niet gezien? Geen zorgen; kijk jouw favoriet nu via NPO Start.

Kijk 'De Joodse Raad'
Kijk 'De Joodse Raad'

Na de oprichting van de Joodse Raad zorgde dit in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de Joodse gemeenschap. Voor welke dilemma's stond de Joodse Raad?

Kijk 'Op de spoed'
Kijk 'Op de spoed'

Spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan helpt mee op de spoedeisende hulp (SEH) in ziekenhuis Rijnstate. De patiënten worden in het Arnhemse ziekenhuis gevolgd vanaf het moment dat ze de SEH binnenkomen totdat ze de afdeling verlaten.

Kijk 'Planet Earth III'
Kijk 'Planet Earth III'

Een uitgebreide verkenningstocht naar de eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden van de wereld.

--:--