Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding
© Wiro Felix

Hoe God verscheen in Ghana: zoektocht naar geloof en bezieling

4 juli 2021 · 07:15Visie

Update: 15 november 2024 · 10:15

Aan de Ghanese kust was ooit een Nederlandse handelspost. Hier handelden Nederlanders in specerijen, goud en slaven, maar brachten ze ook hun geloof. Eind vorige eeuw emigreerden Ghanezen naar Nederland en namen ze hun geloof mee. In het tweeluik Hoe God verscheen in Ghana (EO) gaat Bright Richards op zoek naar geloof en bezieling in beide landen. 

Het knispert en knettert van religie in Ghana. Geloof is er niet alleen op zondag, merkt Bright Richards in de eerste aflevering van Hoe God verscheen in Ghana. Geloof is een pensioenvoorziening, een sociaal vangnet en een plek om te feesten en te rouwen. De voorspelling is dat het Afrikaanse continent in 2025 de meeste christenen telt.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Geloof is er in Ghana niet alleen op zondag.
© Wiro Felix

Presentator Bright Richards dompelt zich onder in het Ghana van nu en vraagt zich af wat de sporen zijn van missie en zending. En welke gevolgen het kolonialisme heeft gehad. Eén ding is zeker: religie is booming business in het Afrikaanse land. Dwight ontmoet Amma Asante (politicologe en bestuurder), Richard Kofi (kunstenaar), Randy Kumi (evangelist), Oliver Yeboah (counselor) en Josephine Appia alias AdjoaMoon (spoken word artist). 

Hoe God verscheen in Ghana

Nederlanders brachten eeuwen geleden het geloof naar Ghana, waar ze een handelspost hadden. Eind vorige eeuw emigreerden Ghanezen naar Nederland en namen hun geloof mee. Bright Richards gaat in een nieuw tv-tweeluik op zoek naar geloof en bezieling in Ghana en Nederland.

Zondag 4 en 11 juli, 22.10 uur, NPO 2

Kijk 'Hoe God verscheen in Ghana' hier terug

Beeld: Wiro Felix

Deel dit artikel: