Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gelovige sporters: deze Olympische medaillewinnaars zetten God op één

3x Olympische sporters over hun geloof in God

Topsport en geloof: een ingewikkelde combinatie? Voor deze drie Olympische medaillewinnaars geldt dat niet: atletiek-ster Sydney McLaughlin Levrone, topzwemmer Adam Peaty en skateboardtalent Rayssa Leal gebruiken hun podium om te vertellen over God. Laat je raken door hun bijzondere verhalen.

Deel:

Hordenspecialist Sydney McLaughlin Levrone 🥇

Sydney McLaughlin Levrone en Femke Bol
Sydney McLaughlin Levrone en Femke Bol | Foto: ANP.

Ze is dé concurrent van Femke Bol op de 400 meter horden: Sydney McLaughlin Levrone. In 2021 werd ze Olympisch kampioene in Tokio. En kortgeleden verbrak ze het wereldrecord op dit atletiek-onderdeel. Hoewel ze als topsporter veel over heeft voor een nieuwe gouden medaille, gaat haar geloof in God boven alles. Zo zei ze onlangs: "I would take my love for Christ and that relationship over a gold medal any day." In het Nederlands: "Ik zou mijn liefde voor Christus en die relatie elke dag boven een gouden medaille verkiezen." Wat een mooi getuigenis!

Zilveren zwemmer Adam Peaty 🥈

Adam Peaty
Zwemmer Adam Peaty | Foto: ANP.

De Britse zwemmer Adam Peaty heeft roerige jaren achter de rug, waarin depressie en alcoholproblemen hem teisterden. Hij deed een stap terug van de sport en zette zijn mentale gezondheid op één. "Sport is niet de echte wereld", zei hij eerder dit jaar tegen de BBC. "Het grootste deel van mijn leven heb ik gezocht naar bevestiging, het halen van voldoening uit mijn resultaten. Dat leidde tot een aantal donkere momenten." Tegenwoordig vindt Adam Peaty rust bij God.

Hij deelt zijn geloof op Instagram, maar ook in het zwembad. Met een grote tattoo van het kruis en de tekst Into the Light getuigt hij van zijn geloof in God. Toen een journalist van de NOS hem vroeg of de oude Adam terug is, zei hij treffend: "De oude Adam leeft niet meer met mij. Ik ben - hopelijk - een heel ander mens nu."

Bronzen skateboarder Rayssa Leal 🥉

Rayssa Leal wint brons tijdens de Olympische Spelen van 2024
Rayssa Leal wint brons met skateboarden tijdens de Olympische Spelen van 2024 | Foto: ANP.

De 16-jarige Braziliaanse Rayssa Leal laat deze Olympische Spelen opnieuw zien hoe goed ze kan skateboarden. Haar 'run' is goed voor de derde plaats: een bronzen medaille! Vlak na haar overwinning zwaait ze naar de camera en zegt ze door middel van gebarentaal: 'Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven.' Bekijk dit bijzondere moment hier.

Het is niet de eerste keer dat ze van Gods liefde getuigt: toen ze eind 2023 wereldkampioen werd, schreef ze op haar Instagramkanaal: 'Todo honra e glória seja a Deus'. Oftewel: 'Alle eer en glorie aan God'.

Joram Kaat doet verslag van Olympische Spelen in Parijs

Volg de Zomerspelen op NPO Radio 1

Joram Kaat doet verslag van Olympische Spelen in Parijs

EO-presentator Joram Kaat is in Parijs om verslag te doen van de Olympische Spelen. "Het hele toernooi maken we elke dag live radio vanuit Parijs. Ik doe de avondshift van 18.30 tot 23.00 uur. Alles wat er op sportgebied gebeurt, komt voorbij."

Kijk jij uit naar de Olympische Spelen?

--:--