Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feest: EO-presentator Bert van Leeuwen al veertig jaar op televisie

Feliciteer Bert met deze mooie mijlpaal!

Van 'Ik weet het beter' tot 'That's The Question' en 'Het Familiediner': Bert van Leeuwen heeft al heel wat programma's op zijn naam staan. In de eerste week van oktober 1984 was Bert voor het eerst te zien als omroeper op Nederland 1. Sindsdien is hij altijd EO-gezicht gebleven. Om zijn veertigjarig jubileum te vieren, werd Bert meegenomen in de bekende witte limousine. Eenmaal aangekomen bij de EO in Hilversum kreeg hij niet één, maar twee bijzondere cadeaus.

Deel:

"De wereld is veranderd, maar de Bert van Leeuwen van 2024 is nagenoeg dezelfde als die van 1984", vertelt EO-directeur Arjan Lock. "Hij vindt het belangrijk dat iedereen erbij hoort. Dat mensen het goed met elkaar hebben, dat er gesprek is en dat er verbinding is."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bert van Leeuwen Prijs

In de programma's die Bert presenteert, speelt verbinding een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan Het Familiediner, Soep, sores en soelaas, Proef Eenzaamheid, Concert van hoop, De 100, Niet alleen.nl, Gepest van 9-5 en Geld of je leven. Daarom ontving Bert uit handen van Arjan Lock de eerste Bert van Leeuwen Prijs. Dit is een unieke prijs vanuit de EO voor iemand die zich, net als Bert, inzet voor verbinding in de samenleving. Vanaf 2025 wordt deze prijs elk jaar in de Week tegen Eenzaamheid uitgereikt.

Bert van Leeuwenlaan

Naast een prijs met zijn eigen naam, mocht Bert ook een ander cadeau onthullen. Tot zijn grote verbazing, is er nu ook een 'Bert van Leeuwenlaan', direct naast het EO-gebouw.

Bert 40 jaar EO - Foto Willem Jan de Bruin Fotografie -  W63_5648
Bert onthult de Bert van Leeuwenlaan, ter ere van zijn veertigjarig jubileum bij de EO.

Een bericht voor Bert

Wil jij Bert feliciteren met zijn jubileum? Of wil je hem bedanken voor een aflevering die jou in het bijzonder heeft geraakt? Laat hier een bericht voor hem achter:

--:--