Sluit je aan

Inloggen bij eo

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

EO-kin­der­pro­gram­ma's genomineerd voor prestigieuze 'Gouden Roos'

4 november 2022 · 11:30

Update: 4 november 2022 · 12:20

De EO-kinderprogramma's 'Hallo, ik heb kanker' en 'Oorlog-stories II' zijn genomineerd voor een bijzondere internationale prijs: een Rose d'Or award. Deze prijs is dé bekroning voor programma's die er op internationaal niveau uitspringen. Op maandag 28 november maakt de organisatie de winnaars bekend.

Hallo, ik heb kanker

Hallo, ik heb kanker (Hi, I've got Cancer) is een van de zes finalisten in de categorie 'Children and Youth'. In het programma maak je kennis met vier tieners, die hun dagelijks leven met kanker vastleggen. Met een vlogcamera tonen Kelsie, Rose, Olivier en Marleen de mooie en minder mooie momenten van hun leven. 

De serie werd dit voorjaar uitgezonden op NPO Zapp. In oktober won Hallo, ik heb kanker de Televizier-Ster Jeugd. 

Het is niet voor het eerst dat we in de categorie 'Children and Youth' kans maken op de Gouden Roos. In 2017 wonnen we de Rose d'Or met het EO-programma 'Anti Pest Club'.

Oorlog-stories II

Oorlog-stories II (War Stories II) is een van de kanshebbers in de categorie 'Multiplatform Series'. Deze serie is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Ans Buursma-Backx. In Oorlog-stories vertelt de 13-jarige Antje hoe haar onbezorgde en sportieve tienerleven in de oorlog snel verandert. Dat haar vader Tunnis lid is van de NSB was in het begin van de oorlog niet meer dan een gegeven. Maar naarmate de oorlog vordert en  hun woonplaats bereikt, krijgt Antje steeds meer vragen. 

Oorlog-stories II is te zien via het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Hallo, ik heb kanker
Hallo, ik heb kanker

Dit artikel hoort bij het programma

Hallo, ik heb kanker

Oorlog-stories
Oorlog-stories

Dit artikel hoort bij het programma

Oorlog-stories

    Deel dit artikel:

    Neem een koekje.

    Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

    Toestemmingen aanpassen