Eetstoornissen bij kinderen: wat kun je doen? Vraag hier het gratis e-book aan
28 oktober 2024 · 12:41
Update: 6 november 2024 · 11:48
Vraag je je af of jouw kind een eetstoornis heeft, zoals anorexia, boulimia of ARFID? Ons gratis e-book biedt ouders waardevolle informatie en praktische tips om eetstoornissen te herkennen en je kind te ondersteunen.
Eetstoornissen: een verborgen strijd
Iedereen let wel eens op wat hij of zij eet, maar als ‘gedoe met eten’ langer duurt dan drie maanden en het gedrag van je kind beïnvloedt, kan er sprake zijn van een eetstoornis.
Veel kinderen en tieners kampen in stilte met eetstoornissen zoals anorexia, boulimia of ARFID. Als ouder is het soms moeilijk te herkennen of je kind in een vroeg stadium worstelt met deze problemen. Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, gewicht verliezen of juist eetbuien: is het een fase of is er meer aan de hand?
Samen met Stichting Kiem heeft de EO een gratis e-book ontwikkeld voor ouders die vermoeden dat hun kind een eetstoornis heeft. Meerdere eetstoornissen worden hierbij aangestipt, van anorexia en boulimia tot ARFID (Avoidant Restrictive Food Intake Disorder), waarbij kinderen voedsel vermijden, en een eetbui-stoornis.
Zo herken je een eetstoornis bij je kind
Vraag nu gratis ons e-book aan, vol praktische tips en handvatten voor ouders en opvoeders!
Lees onze privacyverklaring.
Wat staat er in het e-book?
In het e-book voor ouders vind je informatie en tips over:
• Wat een eetstoornis precies is en hoe je deze kunt herkennen;
• Wanneer je je zorgen moet maken over het eetgedrag van je kind;
• Hoe je het gesprek aangaat met je kind;
• Wanneer en hoe je professionele hulp kunt inschakelen;
• Waar je terecht kunt voor ondersteuning en advies.
Kijktip: Hallo, ik heb een eetstoornis
In de EO-serie ‘Hallo, ik heb een eetstoornis’ volgt presentator Anne-Mar Zwart vier tieners met een eetstoornis. Bekijk hieronder de eerste aflevering, waarin Anne-Mar onder andere op bezoek gaat bij Thijs, die de eetstoornis ARFID heeft en bijna niets durft te eten. Zelfs geen pizza, bitterballen of frisdrank met prik.
Lees ook:
Dit artikel hoort bij het programma
Hallo, ik heb een eetstoornis