Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De wereld lag aan mijn voeten, maar ik wilde niet verder leven'

Laurentine van Landeghem in 'De Verandering'

Laurentine van Landeghem leek het op jonge leeftijd allemaal goed voor elkaar te hebben: vier kledingwinkels, grootschalige modeshows, en een schare van tienduizenden volgers op sociale media. Maar ondanks haar succes voelde de Belgische mode-icoon een diepe ontevredenheid. “Yoga en zelfhulp boden geen soelaas; ik wilde niet meer leven."

Deel:

Als kind viel Laurentine al op. “Ze wilde een trendsetter zijn. Als het de mode was om witte kousen te dragen, koos zij voor rode sokken,” herinneren haar ouders zich. Rond haar 13e gaat Laurentien veel posten op social media. Als snel wordt ze online heel populair. Ze deelt werkelijk alles, ook bijvoorbeeld haar neusoperatie en andere momenten die haar persoonlijk raken. Hierdoor wint ze in rap tempo de harten van vele online volgers.

Leegte

Ook haar zelfgemaakte kleding blijkt interessant voor de volgers. Mensen geven aan dat ze graag haar kleding willen kopen, en zo ontstaat haar eerste winkel. Haar kledinglijn Clouds of Fashion wordt een hit, en voordat ze haar 26e verjaardag viert, heeft ze al vier winkels. Ze wordt een nationale bekendheid en ontvangt een prijs voor de meest veelbelovende vrouwelijke ondernemer. Maar achter de schermen worstelt Laurentine met een gevoel van leegte. "Wanneer ik me ongelukkig voelde en ik mijn bed lag te huilen, plaatste ik een foto op socials," vertelt Laurentine. "De likes en reacties stroomden vervolgens binnen. Het was een soort drugs en ik voelde me dan even iets beter."

Diep ongelukkig

Een burn-out en een depressie leiden er uiteindelijk toe dat Laurentine haar succesvolle bedrijf verkoopt en haar geluk zoekt op Bali, waar ze zich onderdompelt in meditatie, yoga, tarotkaarten en zelfhulp. Ze koopt in Spanje een idyllisch huis met zwembad en uitzicht op zee. Ze heeft alles wat haar hartje begeert. Maar nog steeds voelt ze zich diep ongelukkig. “Ik kon doen en laten wat ik wilde, ik had alle vrijheid, rijkdom. De wereld lag aan mijn voeten, en toch wilde ik diep in mijn hart niet meer verder leven."

Wil je naar aanleiding van dit artikel doorpraten? Heb je op dit moment hulp nodig? Kijk dan op 113.nl of bel met 0800-0113.



Op dit dieptepunt in haar leven roept Laurentine uit naar God. 'Als U werkelijk bestaat, laat het mij dan zien, ik kan het niet meer alleen."
Wat er daarna gebeurt, zie je in 'De Verandering'.

De Verandering

Zaterdag 4 mei om 17:30 uur, NPO 2, of kijk later terug via NPO Start



Geschreven door

Miriam Duijf

--:--